Malerier gennem historien

I løbet af tiden har folk lavet malerier, og det første hulemaleri er dateret et sted mellem 20.000 og 15.000 f.Kr. Malerier har altid været en spændende måde at udtrykke mennesker på, og i dette blogindlæg vil vi se på nogle forskellige typer malerier og stilarter, der har karakteriseret nutidens historie.

Malerier under renæssancen

Malerier fra renæssancen er kendetegnet ved en følelse af dybde. Former blev anbragt i forgrunden med genstande i baggrunden for at skabe følelsen af et tredimensionelt rum. Motiverne er normalt hentet fra det antikke Grækenland, og den mest berømte renæssanceartist er Leonardo da Vinci. Malerier fra denne periode (1300-tallet) er i dag museernes stolthed.

Malerier under realisme

Malerier under realisme havde én ting til fælles: De afspejler et virkelighedsbillede. Denne stil voksede ud i det 19. århundrede, og malerierne afbildede ofte arbejdere i hverdagen. Kunstneren forsøger ofte at fremstille omverdenen så sandt som muligt uden dekoration eller overnaturlige dele.

Malerier under surrealisme

Surrealisme er det, vi i dag kalder moderne kunst. Malerier behøver ikke længere at være sandfærdige eller logiske, fordi det kan betragtes som en hindring. Malerierne kan skildre drømme, genstande eller figurer med en drømmeagtig repræsentation.
Leder du efter malerier og kunst? Kunstlageret har et stort udvalg af olie- og akrylmalerier, der har hentet inspiration fra ovenstående stilarter.

0
Din kurv
kunstlageret.dk