Akvarel – tre grundlæggende teknikker

Til akvarellemalerier anvendes vandbaseret maling, der males i flere lag på papir. Farven ændres afhængigt af, hvor våd børsten eller papiret er. Her er tre grundlæggende teknikker, som alle kunstelskere og akvarelmalere bør vide om.

akvareller og akvarellfarver

1. Våd i vådt: vandfarve med en våd børste på våd overflade, vand malingen og flyd. Dette betyder begrænset kontrol og giver en diffus og sløret virkning. Denne teknik findes i næsten alle akvarellemalerier.

2. Våd og tør: Med denne teknik maler kunstneren med våd børste på et tørt papir. Det kan være over en umalet overflade eller som et nyt lag tørret maling. Det skaber en overflade med stærk farve uden spor af børsteslag.

3. Tør teknik: Ved at male med en tør pensel opretter du “uregelmæssige” malestrøg og tekstur i akvarellen. Et eksempel på, hvornår dette kan bruges, er at male en skinnende lyseffekt på et vand.

Populære akvareller

Akvareller eller akvarelmalerier er blevet meget populære i de senere år. Lars Lerin er en af Sveriges mest kendte akvarelkunstnere, og i hans malerier finder du flere grundlæggende og avancerede teknikker. Hans design repræsenterer ofte skove og natur, og hvis du leder efter et lignende maleri, anbefaler vi at tjekke maleriet “Birch Way”. Det har mange ligheder med malerier, der er malet af Lars Lerin. Hos Kunstlageret finder du et stort udvalg af akvarellmalerier og akvareller.

0
Din kurv
kunstlageret.dk